Διαγωνισμός Euro-Med

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Στο πλαίσιο του έργου Erasmus + Virtual Exchange της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο δεύτερος Διαγωνισμός Διαδικτυακού Διαλόγου Euro-Med συγκεντρώνει ομάδες συζήτησης από διαφορετικά υπόβαθρα και φοιτητές από ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για να συναντηθούν διαδικτυακά και να συζητήσουν θέματα της επιλογής τους με την υποστήριξη ενός δικτύου συζήτηση των αρχηγών ομάδων, των εκπαιδευτών και των κριτών.

Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν  γύρω από τις τρέχουσες κοινωνικές προκλήσεις και τα παγκόσμια γεγονότα όπως: η Αραβική Άνοιξη, τα δημοκρατικά δικαιώματα, η εκπαίδευση, η αλλαγή του κλίματος, η μετανάστευση και η δυναμική της εξουσίας, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Πότε:
Στις 22, 23, 29 και 30 Αυγούστου 2020, οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε διαπολιτισμικές διαδικτυακές συζητήσεις. θα εξασκήσουν τα βασικά στοιχεία της αποτελεσματικής επικοινωνίας (οικοδόμηση επιχειρημάτων, ακρόαση και ανατροπή, διάρθρωση και παρουσίαση ομιλιών, διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση). και θα είναι σε θέση να βελτιώσεουν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα.

Βραβεία:
Σε όλους τους αρχηγούς ομάδων και τους συνομιλητές θα απονεμηθεί ένα σήμα Erasmus + Virtual Exchange Online.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση:
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε ηγέτες ομάδας συζητήσεων από την ευρωμεσογειακή περιοχή και τις τοπικές ομάδες τους.

Για να συμμετάσχουν με την ομάδα τους θα πρέπει:

-να είναι ηλικίας 18-30 ετών και υπηκόων ή να διαμένουν σε μία από τις επιλέξιμες χώρες του έργου ·
-να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία ως debater, επικεφαλή ομάδας συζήτησης ή εκπαιδευτή συζήτησης ·
-να ενδιαφέρονται για σύγχρονα ευρωμεσογειακά ζητήματα ·
-να έχουν καλές γνώσεις Αγγλικών.
-να είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν και να ηγηθούν μιας τοπική ομάδας συζήτησης.

Όσοι έχουν ήδη συμμετάσχει προηγουμένως στη δραστηριότητα με την ομάδα τους θα πρέπει να είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν και να εμπλακούν σε μια νέα ομάδα στον Διαγωνισμό 2020.

Πώς να συμμετάσχετε:
Οι υποψήφιοι των νέων ηγετών ομάδων πρέπει να εγγραφούν εδώ έως τις 19 Ιουλίου 2020 για να συμμετάσχουν στην Εκπαίδευση και να επιλέξουν «Αγγλικά» και στη συνέχεια «Διαγωνισμός» ως τον κύκλο τους. Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξουν μία από τις διαθέσιμες προπονήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης Team Leaders, θα εκπαιδεύσουν την ομάδα τους με 6 debaters. Οι αρχηγοί των ομάδων θα επικοινωνήσουν για να εγγράψουν τα μέλη της Ομάδας τους στον Διαγωνισμό Euro-Med έως τις 12 Αυγούστου 2020.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο Διαγωνισμός Διαδικτυακών Διαγωνισμών Euro-Med διοργανώνεται από το Ίδρυμα Anna Lindh, μέλος της κοινοπραξίας Erasmus + Virtual Exchange.

Πηγή: eurodesk.eu

Photo by: Markus Spiske on Unsplash

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.