Αναζητούνται οι φετινοί … δικαιούχοι του βραβείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά!

Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος, 2015 | Διαγωνισμοί

indexΤο βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά που διοργανώνεται από τα βραβεία Europa Nostra εγκαινιάστηκε το 2002 και αποτελεί το πλέον περίοπτο βραβείο στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Κάθε χρόνο, τιμά τα σημαντικότερα επιτεύγματα στον τομέα αυτό από όλη την Ευρώπη. Αναγνωρίζει την αριστεία και την αφοσίωση αρχιτεκτόνων, βιοτεχνών, εμπειρογνωμόνων, εθελοντών, σχολείων, τοπικών κοινοτήτων, άλλων κατόχων στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και των μέσων ενημέρωσης. Με τον τρόπο αυτό προωθεί τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Κάθε χρόνο, το βραβείο τιμά έως και 30 σημαντικές πρωτοβουλίες και έργα πολιτιστικής κληρονομιάς από όλη την Ευρώπη σε τέσσερις κατηγορίες. Έως επτά πρωτοβουλίες επιλέγονται για την απονομή του Μεγάλου Βραβείου και, φέτος, θα λάβουν 10.000 ευρώ έκαστη. Μια θα λάβει το Βραβείο Προτίμησης του Κοινού.

Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στις επιλέξιμες χώρες για το βραβείο της ΕΕ συγκαταλέγεται και η Ελλάδα! Το 2015 η Ελλάδα κατέκτησε τρία βραβεία για έργα στην Σύρο, την Κρήτη και την Χίο.

Καταθέστε το σχέδιό σας και μοιραστείτε την επιτυχία σας!

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το βραβείο εδώ.

Αναδημοσίευση Δελτίου Τύπου Αντιπροσωπείας ΕΕ στην Ελλάδα.

 

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.