5/7/2013: Απονομή του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2013 και παρουσίαση των προτεραιοτήτων της λιθουανικής Προεδρίας

Πέμπτη, 4 Ιούλιος, 2013 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Λιθουανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Η Πρεσβεία της Λιθουανίας στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013, στις 11.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8, Αθήνα), Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος και των προτεραιοτήτων της Λιθουανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε την 01/07/2013.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Πρέσβη της Λιθουανίας στην Ελλάδα, κ. Alfonsas Eidintas. Στη Συνέντευξη θα συμμετάσχουν επίσης ο Πρέσβης της Ιρλανδίας στην Ελλάδα, κ. Charles Sheehan και η Γενική Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης  κυρία  Αλεξάνδρα  Παπαδοπούλου. Η Ελλάδα και η Ιρλανδία συμμετέχουν μαζί με την Λιθουανία στον δεκαοχτάμηνο συντονισμό της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ.  Πάνος  Καρβούνης.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία Ελληνικά/Αγγλικά/Ελληνικά. Παρακαλείσθε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Απονομή του εθνικού Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2013 στην οργάνωση YouthΝet Hellas

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013, στις 15.00, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα), εκδήλωση για την απονομή μεταλλίου στην οργάνωση YouthNet Hellas, που μαζί με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κρήτης, αποτελούν τους φετινούς νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα και δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μίας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών. Περιλαμβάνονται επίσης δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών που εμπλέκονται σε μακροπρόθεσμη, διασυνοριακή, διεθνική  και πολιτιστική συνεργασία.

H οργάνωση νέων Youthnet Hellas είναι Μη Κυβερνητικός, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που επιζητεί την ενεργό συμμετοχή των νέων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μέσω ποικίλων δράσεων και παρεμβάσεων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Άννυ Ποδηματά, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου, καθώς και ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη) και εισηγητής της υποψηφιότητας της Youthnet Hellas.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του ΕΚ στην Ελλάδα:www.ustream.tv/channel/europarlgr. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Καραδήμα Μαρία Ελένη, τηλέφωνο 210 32 71 011  email: [email protected]

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.