5 στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από το Στρασβούργο: Από το Brexit έως την Καταλονία

Τρίτη, 10 Οκτώβριος, 2017 | Πολυμέσα

Πέντε στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από την ολομέλεια στο Στρασβούργο: Συζητήσεις για το Brexit, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ακυρώσεις πτήσεων της Ryanair, αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα στην Καταλονία και δέσμη ρυθμίσεων για τις τηλεπικοινωνίες.

Απομαγνητοφώνηση:

Τον Μάρτιο του 2019 το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την ΕΕ.  Οι ευρωβουλευτές κατέκριναν την έλλειψη επαρκούς προόδου στις συζητήσεις για το Brexit.

Το 80% των εταιρειών στην Ευρώπη αντιμετώπισε τουλάχιστον ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Το Κοινοβούλιο επιθυμεί να επενδύσει περισσότερο η ΕΕ στη διαδικτυακή ασφάλεια και στην αντιμετώπιση των δικτύων παιδεραστών.

Οι ευρωβουλευτές απαίτησαν την επιβολή των δικαιωμάτων των 400.000 επιβατών που επηρεάστηκαν από τις ακυρώσεις πτήσεων της Ryanair. Ζήτησαν επίσης καλύτερη προστασία των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων σε αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

2,26 εκατομμύρια άνθρωποι λέγεται πως ψήφισαν  στο αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.  Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, ζήτησε ειρηνικές και ουσιαστικές διαβουλεύσεις στην Ισπανία.

Οι νομοθέτες πρότειναν την εφαρμογή ενός νέου «συστήματος αντιστρόφου 112» που θα ειδοποιεί τους πολίτες σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης ή φυσικής καταστροφής. Η δέσμη ρυθμίσεων για τις τηλεπικοινωνίες στοχεύει επίσης σε φθηνότερες κλήσεις εντός της ΕΕ.

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.