5 χρόνια 12 Ώρες για την Ελλάδα: Μια ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης

Πέμπτη, 20 Οκτώβριος, 2016 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

12hΤο Σάββατο 22 Οκτωβρίου, η φιλανθρωπική οργάνωση «12 ώρες για την Ελλάδα» γιορτάζει τα 5 χρόνια δράσης της με συναυλία που διοργανώνει, στην αίθουσα Madeleine στις Βρυξέλλες, και στην οποία συμμετέχουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο , η Αφροδίτη Μάνου, ο Βασίλης Λέκκας, η μεσόφωνος  Αλεξάνδρα Γκράβας και ο πιανίστας Πέτρος Μπούρας.

Στα 5 αυτά χρόνια, η οργάνωση έχει βοηθήσει χιλιάδες άτομα που πλήττονται από την κρίση στην Ελλάδα· μόνον πέρσι, με την πρωτοβουλία «Πετρέλαιο θέρμανσης για σχολεία» κατάφερε να θερμάνει 40 σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα, δηλαδή περίπου 7000 μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα έσοδα, καθώς και όλες οι δωρεές που θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία της συναυλίας στον λογαριασμό της οργάνωσης, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο International Foundation for Greece για την ενέργεια «Πετρέλαιο θέρμανσης για σχολεία». Ο στόχος για τον χειμώνα 2016-2017 είναι να εξασφαλιστεί θέρμανση σε 50 σχολεία, διευρύνοντας την ακτίνα δράσης στα νησιά της Βόρειας Ελλάδας, την Εύβοια και την περιοχή του Μεσολογγίου.

 

Εμπνευστής της πρωτοβουλίας «12 Ώρες για την Ελλάδα» είναι ο Βέλγος Τζίμι Τζαμάρ, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, o οποίος τρέφει ιδιαίτερα φιλελληνικά αισθήματα, έχει επιδείξει μεγάλη ευαισθησία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι πολίτες της και έχει παρασημοφορηθεί από το ελληνικό κράτος για τη δράση του.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να ευαισθητοποιήσει τους ευρωπαίους πολίτες και να ενισχύσει το θετικό κλίμα υπέρ της χώρας μας στην Ευρώπη, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στη διεθνή κοινότητα στις Βρυξέλλες να ανακαλύψει την Ελλάδα μέσα από την τέχνη, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της.

Στις Βρυξέλλες έχουν διοργανωθεί ήδη πέντε εκδηλώσεις: στις 16 Μαΐου 2012, στις 9 Μαΐου 2013, στις 28 Ιουνίου 2014, καθώς και στις 29 Μαΐου και 27 Οκτωβρίου 2015, οι οποίες έτυχαν ιδιαίτερης υποστήριξης, τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και από τους πολίτες.

Στη 12ωρη διάρκεια των εκδηλώσεων το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά συναυλίες με τη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, φεστιβάλ ελληνικών ταινιών, απαγγελίες (από την Πολιτεία του Πλάτωνα, την Ιλιάδα του Ομήρου ή την Αναφορά στον Γκρέκο του Καζαντζάκη), να συμμετάσχει ενεργά σε συζητήσεις και σε μια σειρά από πολιτιστικά δρώμενα (όπως παραδοσιακούς χορούς), αλλά και να γευτεί ελληνικές λιχουδιές και κρασιά.

To «12 Ώρες για την Ελλάδα» λειτουργεί αφιλοκερδώς, αποκλειστικά μέσω εθελοντών, και το κάθε ευρώ που συγκεντρώνεται διατίθεται κατευθείαν και εξ ολοκλήρου σε μη-κυβερνητικές οργανώσεις που προσφέρουν κοινωνικό έργο στην Ελλάδα όπως: Χαμόγελο του Παιδιού, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Κάνε μια Ευχή-Ελλάδα και ΕΛΕΠΑΠ-Ελληνική Εταιρεία προστασίας παιδιών με ειδικές ανάγκες. Από το 2014, σε συνεργασία με το International Foundation for Greece, υποστηρίζει τη δράση «Πετρέλαιο θέρμανσης για σχολεία«.

Πηγή: ec.europa.eu

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.