3/4/2014, Αθήνα: Περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ψηφιακής απασχόλησης

Δευτέρα, 31 Μάρτιος, 2014 | Εκδηλώσεις

Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία (ECWT) διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Βασ. Σοφίας 2) με στόχο να πληροφορήσει και να μεταφέρει στα ελληνικά ΜΜΕ, τις πολιτικές και πρωτοβουλίες που προάγουν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στις θέσεις ψηφιακής απασχόλησης και στον ευρύτερο τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, θα παρουσιαστεί συνοπτικά η νέα πρωτοβουλία που ανέλαβε και συντονίζει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με τίτλο:«Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση» και θα γίνει αναφορά στο Συνέδριο που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχουν οι κκ.:

– Eva FABRY, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία (ECWT)

– Βάσω ΚΟΛΛΙΑ, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Υπουργείο Εσωτερικών

– Αναστασία ΜΑΝΟΥ, Πρόεδρος του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών, Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΤΟΓΜΕ/ΕΕΔΕ)

– Sasha BEZUHANOVA, Πρόεδρος του Βουλγαρικού Κέντρου για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία, η οποία βραβεύθηκε ως «Ψηφιακή Γυναίκα για το 2013»

– Λία ΚΟΜΝΗΝΟΥ, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Microsoft Ελλάς

Το πάνελ θα συντονίσει η Όλγα ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Πρόεδρος της Επιτροπής για την Επιχειρηματική Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία, Πρόεδρος της ΜΙΛΗΤΟΣ Α.Ε. και Γενική Γραμματέας του ΤΟΓΜΕ/ΕΕΔΕ.

Πληροφορίες

Πότε: 3 Απριλίου 2014 στις 12:00 (προσέλευση 15 λεπτά νωρίτερα)

Πού: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Βασιλίσσης Σοφίας 2, Αθήνα

Σημαντική Σημείωση:

Δήλωση συμμετοχής ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ (κ. Χάρης Τσίτουρας, +30 210 6772129 – tsitouras@militos.org)

Η είσοδος επιτρέπεται με την επίδειξη ταυτότητας/διαβατηρίου

Λίγα λόγια για το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία

Το ECWT είναι μία κορυφαία πανευρωπαϊκή πολιτική πλατφόρμα δράσης η οποία προωθεί τη γυναικεία διάσταση στην Ψηφιακή Ατζέντα. Το Κέντρο σχεδιάζει μεθόδους και εργαλεία με στόχο την εμπλοκή κρίσιμου αριθμού γυναικών στην έρευνα, την καινοτομία, την παραγωγή και τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας μεταξύ 2011-2020. Μάθετε περισσότερα για το ECWT www.womenandtechnology.eu/

Σχετικοί σύνδεσμοι

www.isotita.gr

www.womengodigital.eu

GrandCoalitionforDigitalJobs

eSKILLSforjobs

http://www.eede.gr

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.