30/3/2013, Κιλελέρ: Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2013 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

 Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της αγροτικής εξέγερσης στο Κιλελέρ, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Κιλελέρ, διοργανώνει στις 30 Μαρτίου 2013 στο Κιλελέρ Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα «Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020: Εφαρμογή – Προβλήματα – Προοπτικές». Η εν λόγω δράση αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για τα ευρωπαϊκά δρώμενα, καθότι το 2013 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, αλλά και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014.

Το Περιφερειακό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου Κιλελέρ το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 10:30 και απευθύνεται στους αγρότες, τους αρμόδιους φορείς, τις περιφερειακές και τοπικές αρχές, τα επιμελητήρια, τις επιχειρήσεις, τις ενώσεις πολιτών, τα ΜΜΕ, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ο Ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Μελάς, ο Δήμαρχος του Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με αγρότες της Θεσσαλίας, φορείς και πολίτες για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στη Θεσσαλία θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 και το Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 στο Βόλο. Στις 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο Λύκειο Αλμυρού και σεμινάριο για δημοσιογράφους του τοπικού και περιφερειακού Τύπου. Η κεντρική εκδήλωση της 20ης Απριλίου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και θα περιλαμβάνει συναντήσεις με φορείς και ενώσεις πολιτών που δραστηριοποιούνται στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής με θέμα «Πρωτοβουλίες και Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση», καθώς και με νέους στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Youth on the move», που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κύριο ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗ Κωνσταντίνο, Εκπρόσωπο Τύπου Γραφείου Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα (Τηλ. 210 32 71 011, e-mail : constantinos.tsoutsoplides@europarl.europa.eu).

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.