27-28/11/09: ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ;

Δευτέρα, 23 Νοέμβριος, 2009 | Εκδηλώσεις

!ΝΕΟ! Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διοργανώσει με τη συνεργασία μιας σειράς άλλων φορέων, μεταξύ των οποίων και το κέντρο πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ, ειδική διήμερη εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την Κοινωνική Ευρώπη.

Η δράση αυτή οργανώνεται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει η Κοινωνική Ευρώπη για εσάς;», την οποία ξεκίνησε η αρμόδια Γενική Διεύθυνση για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις και τις ίσες ευκαιρίες.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε τομείς όπως η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, η προώθηση της ισότητας, τα σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς και για τις μελλοντικές προκλήσεις και πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων παγκόσμιας εμβέλειας, αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους οι πρωτοβουλίες της Ε.Ε. βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και διευκολύνουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ευρωπαίων  πολιτών. Οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στα περίπτερα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Υπουργείων και φορέων που υλοποιούν πολιτικές και προγράμματα σχετικά με την κοινωνική Ευρώπη στην Ελλάδα, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ο Συνήγορος του Πολίτη, ο ΟΑΕΔ -Eures, κ.α.

Από τα 16 θεματικά περίπτερα, τα οποία θα λειτουργούν  στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, το κοινό θα έχει παράλληλα την ευκαιρία να προμηθευτεί ενημερωτικό υλικό σχετικά με την Κοινωνική Ευρώπη.

Η τέντα θα είναι ανοιχτή για το κοινό την Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 18.00. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι επισκέπτες  θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν από ταχυδακτυλουργούς και ζογκλέρ, οι οποίοι θα ψυχαγωγήσουν το κοινό με διάφορα παιχνίδια.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενημερωτική εκστρατεία για την Κοινωνική Ευρώπη μπορείτε να αναζητήσετε από την ηλεκτρονική διεύθυνση

http://ec.europa.eu/ellada/news/newsletters/representation/syntagma_27_28_nov_2009_el.htm

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.