26/2/2014, Αθήνα: Νέο Σύμφωνο για την Ευρώπη

Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος, 2014 | Eκδηλώσεις του Europe Direct ELIAMEPΕκδηλώσεις

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Νέο Σύμφωνο για την Ευρώπη» διοργανώνει το ΕΛΙΑΜΕΠ, την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 στο Γκάζι (Πειραιώς 100 – μετρό Κεραμεικός).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την παρουσίαση της έκθεσης για το Νέο Σύμφωνο για την Ευρώπη από το Διευθυντή Ερευνών του European Policy Centre (EPC) Γιάννη Εμμανουηλίδη και τον Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Παγουλάτο. Την έκθεση θα σχολιάσουν στη συνέχεια ο πρώην Υπουργός και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Tάσος Γιαννίτσης, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βουλευτής Β’Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης.

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τη  συμμετοχή σας στη κα Δήμητρα Τσίγκου (τηλ. επικοινωνίας: 210-7257124) έως την Τρίτη 25  Φεβρουαρίου. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ΤΑ ΝΕΑ.

Το πρόγραμμα «Νέο Σύμφωνο για την Ευρώπη» υλοποιείται από μια κοινοπραξία γνωστών ευρωπαϊκών ιδρυμάτων που συγκροτήθηκε μετά από πρωτοβουλία του βελγικού ιδρύματος King Baudouin και του γερμανικού ιδρύματος Bertelsmann. Το εγχείρημα αποσκοπεί στην προώθηση μιας πανευρωπαϊκής συζήτησης, έτσι ώστε να αναπτυχθούν ένας νέος τρόπος προσέγγισης και καινούργιες ιδέες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η  ΕΕ, καθώς και να γεφυρωθεί το χάσμα απόψεων μεταξύ των κρατών-μελών σχετικά με το μέλλον της Ένωσης. Στόχος του «Νέου Σύμφωνου για την Ευρώπη» είναι η ανάπτυξη ενός μεταρρυθμιστικού πλαισίου προτάσεων για να ξεπεραστεί η κρίση και να θωρακιστεί η  Ευρώπη απέναντι  στις οικονομικές, πολιτικές , κοινωνικές και παγκόσμιες προκλήσεις. Στόχος επίσης είναι οι προτάσεις να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα της νέας ηγεσίας της ΕΕ που θα αναλάβει καθήκοντα μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.