2018 Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πέμπτη, 18 Ιανουάριος, 2018 | NEA

Με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η  εκπομπή «Κάρτα Μέλους» του καναλιού της Βουλής επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των βασικότερων πολιτιστικών δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ άνοιξε τον διάλογο σχετικά με την αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού πλούτου της Ελλάδας. (Κανάλι της Βουλής, 13/1/2018).

Η κα Διακομανώλη, Επικεφαλής (ε.χ) της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα προέβη σε έναν γενικότερο απολογισμό των πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα του πολιτισμού ενώ παρουσίασε τις βασικότερες πτυχές των δράσεων που θα δρομολογηθούν κατά την διάρκεια του έτους. Όπως χαρακτηρίστηκα τόνισε:  «η ανάγκη για τέτοιες δράσεις πηγάζει από το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι ένα πολυπολιτισμικό σχήμα αλληλένδετων αξιών».

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει ο πολιτισμός για την ανάπτυξη της οικονομίας ενώ παράλληλα εστίασε στην συμβολή του πολιτισμού στην εμπέδωση κοινών ευρωπαϊκών αξιών. Ειδική αναφορά έγινε μεταξύ άλλων στις επιμέρους δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν και τους βασικούς πυλώνες στο πλαίσιο των εορτασμών. Πιο συγκεκριμένα, λόγος έγινε για τις Ημέρες της Ευρωπαϊκής Κληρονομιάςτο Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης καθώς και για το Βραβείο Europa Nostra για την Πολιτιστική Κληρονομιά καθώς και για βέλτιστες πρακτικές διατήρησης, διαχείρισης, έρευνας, την εκπαίδευση και την επικοινωνία που σχετίζονται με τη κληρονομιά.

Παρακολουθήστε την εκπομπή εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=diwfYqv4sdA&t=18s

Πηγή: ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.