Πρόσκληση προς εκπροσώπους του Τύπου να παρευρεθούν στην έναρξη της Ενημερωτικής Συνάντησης του δικτύου Europe Direct

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2013 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα προσκαλεί τους εκπροσώπους του Τύπου να παρακολουθήσουν την έναρξη της 3μερης Ενημερωτικής Συνάντησης των στελεχών και των Φορέων υποδοχής του νέου Δικτύου των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «EUROPE DIRECT» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00, στα γραφεία της (Βασ. Σοφίας 2, – Αίθουσα «Γ. Σιώτη»). Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά (τηλ. 210/7272105, κα Κουγιούφα), ή ηλεκτρονικά (Denise.Couyoufa@ec.europa.eu).

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση

Τα νέα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct», που επέλεξε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ξεκίνησαν τη θητεία τους την 1η Ιανουαρίου 2013, ημερομηνία σημαντική καθώς την 1η Ιανουαρίου ξεκίνησε επίσης και το «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών»!

Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης καλούνται καθημερινά να είναι κοντά στους Έλληνες πολίτες και να απαντούν άμεσα σε ερωτήματα σχετικά με την ΕΕ και τις πολιτικές της. Τα Κέντρα είναι η »πρώτη πόρτα» που μπορεί να »χτυπήσει» κάθε πολίτης προκειμένου να βρει πληροφορίες για την ΕΕ. Τα στελέχη τους παρέχουν πληροφόρηση για τα δικαιώματα των πολιτών, τις προτεραιότητες της Ένωσης, τη νομοθεσία και τις πολιτικές της, τα προγράμματα και ευκαιρίες χρηματοδότησης, ενώ δια μέσου ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν σε τοπικό επίπεδο, ενισχύουν τον διάλογο για τα ευρωπαϊκά θέματα μεταξύ των πολιτών. Στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν 19 Κέντρα για την περίοδο 2013-2017, καλύπτοντας έτσι σχεδόν το σύνολο των ηπειρωτικών και νησιωτικών περιοχών στην ελληνική επικράτεια.

Προκειμένου να εγκαινιαστεί η νέα περίοδος 2013-2017, κατά την οποία τα Κέντρα θα συνεργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει τριήμερη ενημερωτική συνάντηση στην Αθήνα (20-22/2), με τη συμμετοχή των στελεχών και των θεσμικών εκπροσώπων των 19 Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct από όλη την Ελλάδα.

Βασικός σκοπός της συνάντησης θα είναι η γνωριμία των Υπευθύνων των Κέντρων με τα στελέχη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα αλλά και η ενημέρωσή τους σχετικά με τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Η έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, στις 10:00, (στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Βασ. Σοφίας 2), με ομιλίες των κκ. Πάνου Καρβούνη, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα και Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση έχουν επίσης προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό οι Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κυρία Άννυ Ποδηματά και κ. Γιώργος Παπαστάμκος καθώς και οι θεσμικοί εκπρόσωποι των Κέντρων (Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι, κλπ).

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της συνάντησης (Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00), θα απευθύνει χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες η Επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη, αρμόδια για την Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία.

Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση είναι τα εξής:

– Αθήνα: Δήμος Αθηναίων, Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ΕΡΤ

– Θεσσαλονίκη: Δήμος Θεσσαλονίκης, Αμερικανική Γεωργική Σχολή

– Ηράκλειο Κρήτης: Περιφέρεια Κρήτης

– Ιωάννινα: Επιμελητήριο Ιωαννίνων

– Καλαμάτα: Πολιτιστικός Οργανισμός «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ»

– Καρδίτσα: Αναπτυξιακή Καρδίτσας

– Κέρκυρα: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

– Κομοτηνή: Αναπτυξιακή Ροδόπης

– Λαμία: Δήμος Λαμιέων & Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

– Λάρισα: Περιφέρεια Θεσσαλίας

– Μυτιλήνη: Πανεπιστήμιο Αιγαίου

– Ναύπλιο: Περιφέρεια Πελοποννήσου

– Ξάνθη: Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

– Πάτρα: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

– Ρόδος: Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα Κέντρα επιλέγοντας τους παρακάτω τρόπους:

– Επίσκεψη στα γραφεία (τα στοιχεία επικοινωνίας βρίσκονται εδώ  (http://ec.europa.eu/ellada/press-center/news/archives/news_20130115_1317_europe_direct_el.htm)

– Κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας Europe DIRECT, καλώντας ατελώς στο 0080067891011

– Με e-mail

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να απευθύνεστε στην κυρία Κατερίνα Σοκόλη, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Katerina.sokoli@ec.europa.eu).

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.