1η Προσομοίωση Συμβουλίου της ΕΕ

IMG_20160322_153329Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ πραγματοποίησε την 1η Μαθητική Προσομοίωση του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η προσομοίωση αφορούσε τις εργασίες της κοινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με θέμα τη μετανάστευση. Στο πλαίσιο αυτό, στο Συμβούλιο συμμετέχουν συνολικά πενήντα έξι (56) μαθητές. Οι μαθητές κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν τα κράτη – μέλη της ΕΕ από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών και από αυτή του Υπουργού Εσωτερικών Υποθέσεων.

Αφού εξέθεσαν τις θέσεις των κρατών-μελών και συζήτησαν επί των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κλήθηκαν να ψηφίσουν το τελικό σχέδιο δράσης, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί μετά τις παρεμβάσεις τους.

IMG_20160322_141208Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η κα Χριστίνα Καραϊτίδη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, η οποία τόνισε τη σημασία της ευαισθητοποίησης των νέων σχετικά με την ευρωπαϊκή επικαιρότητα και εξέφρασε τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Ο κ. Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, έκλεισε τις εργασίες της Προσομοίωσης κάνοντας απολογισμό ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για θέματα ευρωπαϊκού και πολιτικού ενδιαφέροντος.

Στόχος της προσομοίωσης είναι η ενίσχυση της εγγύτητας των νέων με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με την ευρωπαϊκή επικαιρότητα και τα προβλήματα, τα οποία έχουν τεθεί επί τάπητος στα αντίστοιχα όργανα της ΕΕ.

 

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.