1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία

Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος, 2018 | Eκδηλώσεις στην ΕΕ

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα φιλοξένησε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα ΜΜΕ από τους διοργανωτές της 1ης Ευρωπαϊκής Αθλητικής Διοργάνωσης για την Ψυχική Υγεία, η οποία θα λάβει χώρα από τις 21 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Την εκδήλωση χαιρέτισε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Χάρης Κούντουρος.

Η διοργάνωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, συντονίζεται από την ελληνική ΜΚΟ ΕΔΡΑ, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της μέριμνας ευπαθών ομάδων υποφέρουν από ψυχικά νοσήματα. Η διοργάνωση φέρνει μαζί 14 χώρες από την Ευρώπη και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην καταπολέμηση των διακρίσεων και προκαταλήψεων κατά των ατόμων με ψυχικά νοσήματα. Επίσης, θέλει να καταδείξει τα εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα που η άθληση μπορεί να έχει στην αντιμετώπιση ψυχικών προβλημάτων.

Το ευρύ κοινό μπορεί να λάβει μέρος ή να παρακολουθήσει πλήθος αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων στο Άλσος Βεϊκου (21&22/9) και το Πεδίον του Άρεως (23/9). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.eventsproject.eu

 

Πηγή: www.europarl.europa.eu

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.