17/6/2013, Θεσσαλονίκη: Χρηματοπιστωτικός Τομέας και Κρίση – Εξελίξεις και Προοπτικές σε Ελλάδα και Ευρώπη

Τετάρτη, 12 Ιούνιος, 2013 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και το Παρατηρητήριο για την Κρίση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Χρηματοπιστωτικός Τομέας και Κρίση: Εξελίξεις και Προοπτικές σε Ελλάδα και Ευρώπη».

 Στόχος της εκδήλωσης είναι η επισκόπηση της εξέλιξης της κρίσης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωζώνη, καθώς και οι προοπτικές εξόδου από αυτή στην παρούσα συγκυρία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις εξελίξεις και προοπτικές του τραπεζικού τομέα, ο οποίος αποτελεί κινητήριο μοχλό για την αναθέρμανση της οικονομίας τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, θα αναλυθούν οι μακροοικονομικές προοπτικές της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας το 2013 και 2014, οι πολιτικές προοπτικές για την διαχείριση της κρίσης στο επίπεδο της Ευρωζώνης εν όψει σημαντικών εξελίξεων, όπως οι εκλογές στην Γερμανία, οι εξελίξεις στο κεντρικό ζήτημα της τραπεζικής ένωσης, αλλά και οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο ελληνικό τραπεζικό τοπίο μετά την ολοκλήρωση της φάσης των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου των συστημικών τραπεζών και τις διαμορφούμενες δυνατότητες χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο κ. Χρήστος Γκόρτσος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο κ. Μιχαήλ Μασουράκης, Ανώτερος Διευθυντής Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών Alpha Bank και ο Μωϋσής Σιδηρόπουλος, Καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Δημήτρης Λακασάς και συντονιστής θα είναι ο κ. Τάσος Αλεξανδρίδης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό, παρουσιάζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον επιχειρηματικό κόσμο και ιδίως για τις επιχειρήσεις του εξαγωγικού τομέα, οι οποίες ανταγωνίζονται στη διεθνή αγορά και η λειτουργία τους επηρεάζεται σημαντικά από τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτικοοικονομικό περιβάλλον.

Η εκδήλωση θα  πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ioυνίου 2013 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο Domotel Les Lazaristes (Κολοκοτρώνη 16, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης). Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το ΣΕΒΕ (Τηλ.: 2310-535 333, E-mail: [email protected]).

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.