12/12/2014, Αθήνα και Θεσσαλονίκη: απονομή μεταλλίων στους εθνικούς νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2014

Παρασκευή, 5 Δεκέμβριος, 2014 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνει δύο εκδηλώσεις για την απονομή μεταλλίου στους φετινούς νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, που απονέμεται από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1988, αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα και δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μίας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των χωρών μελών της ΕΕ.

Η πρώτη εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στις 12.00 στο Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αμαλίας 8, Σύνταγμα, για την απονομή μεταλλίου στους νικητές, «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» και «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Η οργάνωση «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» υποστηρίζει την προσπάθεια των αστέγων και κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων στην ένταξή τους ή επανένταξή τους στην κοινωνία. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δημήτρης ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Μέλος του θεσμού του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη (Ομάδα Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς), η Ελισάβετ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ, Μέλος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) και ο Μίλτος ΚΥΡΚΟΣ, Μέλος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών).

Παράλληλα την ίδια ημέρα και ώρα θα λάβει χώρα στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Βασιλίσσης Όλγας 32, στη Θεσσαλονίκη, η απονομή μεταλλίου για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, για το έργο του υπέρ των ατόμων με αναπηρία όρασης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Θεόδωρος ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ, Μέλος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, (Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) που θα απονείμει και το μετάλλιο και ο Δημήτρης ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ, Διοικητής του ΚΕΑΤ Ελλάδος.

Οι εκδηλώσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό.

Η εκδήλωση της Αθήνας θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του ΕΚ στην Ελλάδα, στο: www.ustream.tv/channel/europarlgr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αλεσσάντρα ΚΑΝΟΥ, τηλέφωνο 210 32 71 011 email: [email protected].

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.