12/12/2013, Αθήνα: Διλήμματα, προκλήσεις και ευκαιρίες για την ελληνική εξωτερική πολιτική

Τρίτη, 3 Δεκέμβριος, 2013 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου Δημόσιων Συζητήσεων με γενικό τίτλο «Οι Μεταρρυθμίσεις Χρειάζονται Συγκεκριμένες Προτάσεις και Σχέδιο» το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, η Kantor, η Κίνηση Πολιτών και η Διεθνής Διαφάνεια – Eλλάς, σε συνεργασία με το Megaron Plus, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Διλήμματα, προκλήσεις και ευκαιρίες για την ελληνική εξωτερική πολιτική».

Ομιλητές:

  • Παύλος Αποστολίδης, Πρέσβης ε.τ.
  • Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ
  • Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών & Πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Είσοδος Ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

Σχετικά με τον κύκλο δημοσίων συζητήσεων

Μετά τον δεύτερο κύκλο δημόσιων συζητήσεων με γενικό θέμα Ελλάδα: Μεταρρυθμίσεις, Ρήξεις, Τομές που συνδιοργάνωσαν με επιτυχία , ο  τρίτος κύκλος, που θα έχει τον γενικό τίτλο: «Μεταρρυθμίσεις με το βλέμμα στο μέλλον», θα προχωρήσει στην παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων σε τέσσερα μεγάλα θέματα που αφορούν άμεσα το μέλλον της χώρας. Κάθε μια από τις προτάσεις αυτές θα αποτελεί προϊόν συλλογικής μελέτης και επεξεργασίας από τους συνδιοργανωτές και θα υποβληθεί σε δημόσιο διάλογο.

Στην πρώτη δημόσια συζήτηση του νέου κύκλου, θα κατατεθούν προτάσεις για τη Συνταγματική αναθεώρηση και την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος της χώρας. Στη δεύτερη, λίγο πριν την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελλάδα, θα επανεξετάσουμε τη θέση της χώρας μας σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη Ευρώπη και σε ένα παγκοσμιοποιημένο αλλά εξαιρετικά ασταθές διεθνές περιβάλλον. Στην τρίτη, θα συζητήσουμε τις προοπτικές που ανοίγονται στον τομέα της ενέργειας, εξετάζοντας τόσο την αναπτυξιακή όσο και τη γεωπολιτική διάσταση. Στην τελευταία δημόσια συζήτηση του νέου κύκλου, θα κατατεθούν προτάσεις για  μεταρρυθμίσεις ως προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο δημόσιο διάλογο μέσα από συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις. Η Ελλάδα αλλάζει, αλλά καλό είναι να ξέρει πού θέλει να πάει και πώς.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.