12 ώρες για την Ελλάδα – Ένα μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης από τις Βρυξέλλες

Παρασκευή, 27 Ιούνιος, 2014 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, από τις 10:00 έως τις 24:00, πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες («Les Halles de Schaerbeek», Rue Royale Ste Marie 22a) η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση «12 Ώρες για την Ελλάδα». Μια ημέρα γιορτής και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό που έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει την Ελλάδα μέσα από την ανάγνωση της Ιλιάδας από 400 συμμετέχοντες, μαθήματα ελληνικής κουζίνας, συναυλία με τη συμμετοχή διάσημων ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Ζουγανέλης, καθώς και ρεσιτάλ πιάνου, χορούς, κ.ά., όλα σε έναν θαυμάσιο χώρο και σε μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Η δράση «12 Ώρες για την Ελλάδα» ξεκίνησε με πρωτοβουλία μιας ομάδας Βέλγων και Ελλήνων πολιτών εγκατεστημένων στις Βρυξέλλες, και ιδιαίτερα του κ. Jimmy Jamar, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ο οποίος τρέφει ιδιαίτερα φιλελληνικά αισθήματα. Στόχος τους ήταν να απευθύνουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας προς τον ελληνικό λαό στη διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου της οικονομικής κρίσης και να παρουσιάσουν μια ανοικτή και θετική εικόνα της Ελλάδας και του λαού της αλλά και να στηρίξουν από τα έσοδα της εκδήλωσης οργανώσεις όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, Γιατροί-Χωρίς-Σύνορα Ελλάδος, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος και ΕΛΕΠΑΠ.

Το 2014, τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις δράσεις που υποστηρίζει το International Foundation for Greece και ειδικότερα, τον εφοδιασμό με πετρέλαιο σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα.

Στις Βρυξέλλες έχουν διοργανωθεί ήδη δύο αντίστοιχες εκδηλώσεις, το 2012 και το 2013. Κάθε χρόνο, συμμετέχουν πάνω από 2.500 άτομα κάθε ηλικίας ενώ δίδεται μεγάλη δημοσιότητα από τα διεθνή ΜΜΕ. Φέτος, η εκδήλωση  τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες και θα αποτελέσει την πολιτιστική εκδήλωση λήξης της.

Μάθετε περισσότερα

12 Ώρες για την Ελλάδα: : http://12hoursforgreece.com

Facebook http://www.facebook.com/12HeuresPourLaGrece

International Foundation for Greece www.if-gr.org

Επικοινωνία: Jimmy Jamar – +32 498 98 00 45; info@12hoursforgreece.com

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.