Συνέντευξη Τύπου για το Πρόγραμμα GALILEO και το Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής

Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος, 2011 | Εκδηλώσεις

Προσοχή! Νέα ημερομηνία

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11:00 η Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων & Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διοργανώσει Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα (Βασ. Σοφίας 2, Αθήνα) με θέμα το Πρόγραμμα GALILEO και το Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ μπορούν να απευθύνονται στην ΑΝΤΕΝΝΑ Σύμβουλοι Επικοινωνίας (Τηλ.: 210 9029005-6, E-mail: [email protected], Fax: 210 9273085).

Ακολουθεί συνοπτική ενημέρωση σχετικά με το θέμα της Συνέντευξης Τύπου:

Το δορυφορικό πρόγραμμα GALILEO

Το πρόγραμμα Galileo είναι η αμιγώς ευρωπαϊκή συμβολή στον τομέα της δορυφορικής πλοήγησης. Το πρόγραμμα αυτό θέτει σε λειτουργία ένα παγκόσμιο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης παρόμοιο με το GPS. Δεδομένης της διαρκώς αυξανόμενης σημασίας που αποκτούν οι εφαρμογές δορυφορικής πλοήγησης τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πολίτες, το Galileo θα εξασφαλίσει την ανεξαρτησία της Ευρώπης σ’ αυτόν τον σημαντικό τομέα, εγγυώμενο τη διαθεσιμότητα των εφαρμογών αυτών.

Η εκτόξευση των δορυφόρων θα ξεκινήσει το 2012 και θα συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα έως ότου ολοκληρωθεί. Ο πλήρης σχηματισμός αποτελείται από 30 δορυφόρους.

Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής

Από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου παιδιά που ζουν στην ΕΕ ηλικίας 9, 10 και 11 ετών ( έτος γέννησης 2000, 2001 και 2002) καλούνται να ζωγραφίσουν ένα σχέδιο που θα αφορά το διάστημα και την αεροναυπηγική, να το σκανάρουν ή να το φωτογραφίσουν με ψηφιακή φωτογραφία και να το ανεβάσουν στον δικτυακό τόπο του διαγωνισμού.

Ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής οργανώνεται στη χώρα μας με την αρωγή του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, του Ιδρύματος Ευγενίδου και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»

Σε κάθε χώρα, μια εθνική κριτική επιτροπή θα επιλέξει το καλύτερο σχέδιο, και το παιδί που θα ανακηρυχθεί νικητής θα δώσει το όνομά του σε έναν από τους δορυφόρους του σχηματισμού Galileo.

Τα μέλη της Ελληνικής κριτικής επιτροπής είναι:

– Κος  Άρης Περουλάκης, Επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας/Εταιρικής Σχέσης & Δικτύων Πληροφόρησης, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
– Κος  Μάνος Κιτσώνας, Τεχνικός Διευθυντής, Ίδρυμα Ευγενίδου
– Κος Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Διευθυντής Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεεπικοινωνιών, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»
– Κος Νίκος Μαρουλάκης, Εικονογράφος Παιδικών Βιβλίων, Γελοιογράφος

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.