Οδηγός: το Ελληνικό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση

Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος, 2014 | Εκδόσεις

Χθες διανεμήθηκε σε όλους τους βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων η έκδοση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα «Οδηγός: το Ελληνικό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση». Τον Οδηγό παρουσίασε στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Bουλής ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου.

Ο Οδηγός, ο οποίος εκπονήθηκε σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, αποτελεί ένα ενδελεχές εγχειρίδιο που αποσκοπεί να προσφέρει βαθύτερη γνώση αναφορικά με την ιστορική εξέλιξη και τους θεσμούς της ΕΕ.

Κατά την παρουσίαση, οι παρευρισκόμενοι βουλευτές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Οδηγό και έθεσαν σειρά ερωτημάτων όσον αφορά στο περιεχόμενό του αλλά και στη διάθεσή του στο ευρύτερο κοινό. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των βουλευτών και του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Καρβούνη, τόσο για τον Οδηγό όσο και για θέματα που αφορούν στην σχέση της ΕΕ με την Ελλάδα, όπως η κρίση και η αντιμετώπισή της.

Κατεβάστε τον Οδηγό σε ηλεκτρονική μορφή εδώ.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.