Μια πύλη στη μνήμη…

Δευτέρα, 30 Μάρτιος, 2015 | NEA

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα της ΕΕ «Ευρωπαϊκή Ερευνητική Υποδομή για το Ολοκαύτωμα» (EHRI)αποκάλυψε, στις 26 Μαρτίου, το αποτέλεσμα της τετραετούς εργασίας του· μία διαδικτυακή πύλη που δίνει πρόσβαση σε αρχεία του Ολοκαυτώματος. Ένα μεγάλος αριθμός πηγών, οι οποίες ήταν προσβάσιμες μονάχα από ιδρύματα, θα είναι τώρα διαθέσιμες και στο κοινό μέσω του διαδικτύου. Η συλλογή των αρχείων επιτεύχθηκε με την συμβολή πλήθους συμμετεχόντων από το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Φιλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και την Ελλάδα

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 με προϋπολογισμό 9,4 εκατ ευρώ από τα οποία 8 εκατ. ευρώ προέρχονται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα. Τα τελικά του αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στην Ακαδημία Επιστημών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Βερολίνου-Βραδεμβούργου, στις 26 Μαρτίου 2015, καθώς τα εγκαίνια της διαδικτυακής πύλης θα κάνει ο Robert-Jan Smits, Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο ίδιος ανακοίνωσε και την έναρξη της δεύτερης φάσης του προγράμματος που θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2015.

Επίσης, η διαδικτυακή πύλη του EHRI προσφέρει μια γενική θεώρηση του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και του Ολοκαυτώματος μέσω κρατικών αρχείων από τις 12 συμμετέχουσες χώρες.

Σχετικός σύνδεσμος ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.