ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ…ΚΑΡΔΙΑ!

Τρίτη, 13 Οκτώβριος, 2009 | Εκδόσεις

Το βιβλίο «Μια παρέα με…. καρδιά» είναι ένα παιδικό εικονογραφημένο παραμύθι της Λήδας Βαρβαρούση που έχει σαν σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων, σεβασμού της διαφορετικότητας και προώθησης ίσων ευκαιριών για όλους, ώστε να εξοικειωθούν με τις αξίες του πολύ-πολιτισμικού περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το περιεχόμενο του βιβλίου αναφέρεται στο ταξίδι του μικρού Πέτρου στην Ευρώπη με στόχο να σώσει την κόκκινη φυλακισμένη καρδιά  και με συμμάχους όλα τα ζωάκια της Ευρώπης που ξεπετάγονται από τις σελίδες διαφόρων παραμυθιών. Είναι μια μαγική περιπέτεια που μεταφέρει βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ιδέας: ειρηνική συνύπαρξη, συνεργασία, και συναδελφικότητα για την επίτευξη του κοινού σκοπού.

Το ταξίδι δεν είναι πάντα εύκολο: εμπόδια, αναποδιές και αινίγματα ταλαιπωρούν τους μικρούς πρωταγωνιστές μας χωρίς ωστόσο να λείπουν οι διασκεδαστικές στιγμές. Όλοι όμως με την ιδιαιτερότητά τους, με θάρρος και αποφασιστικότητα, συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν τις αναποδιές, ζώντας μοναδικές εμπειρίες. Με ένα ποδήλατο από ανακυκλωμένα υλικά, διασχίζουν ποτάμια, δάση, θάλασσες, ενώ συναντάνε βασίλισσες, δράκους  και καρχαρίες μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. Η συναρπαστική αυτή ιστορία συμπληρώνεται από πλούσια, ζωηρή εικονογράφηση.

Το βιβλίο έχει εκδοθεί από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και διανέμεται δωρεάν από τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του δικτύου Europe Direct σε όλη την Ελλάδα. Για παιδιά με προβλήματα όρασης διατίθενται κατόπιν συνεννόησης και αντίτυπα μεταγραμμένα σε σύστημα Μπράιγ.

Μπορείτε να κατεβάσετε το δοκίμιο σε μορφή .pdf , πατώντας εδώ.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.