Επίσκεψη στην Αθήνα των Επιτρόπων κ. John DALLI και κ. Janez POTOČNIK

Τρίτη, 5 Απρίλιος, 2011 | Εκδηλώσεις

Οι Επίτροποι κ. John Dalli, αρμόδιος για την Υγεία και την Πολιτική Καταναλωτών, και κ. Janez Potočnik, αρμόδιος για το Περιβάλλον, πρόκειται να επισκεφθούν την Αθήνα, στις 7 και 8 Απριλίου 2011.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αθήνα, ο Επίτροπος   κ. Dalli θα έχει, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να συζητήσουν θέματα της αρμοδιότητάς τους. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7/4, o κ. Dalli  θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο και ακολούθως με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κυρία Λούκα Κατσέλη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Dalli θα συναντηθεί με τον Καθηγητή κ. Ηλία Μόσιαλο, Βουλευτή Επικρατείας και Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Μελέτη των Συστημάτων Υγείας. Θα ακολουθήσει ομιλία του Επιτρόπου προς τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Την Παρασκευή 8/4, ο κ. Dalli θα συναντηθεί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Ομοίως, το πρόγραμμα του κ. Potočnik θα αρχίσει την Πέμπτη 7/4 με ομιλία που θα απευθύνει  προς τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αμέσως μετά ο Επίτροπος θα επισκεφθεί τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, περιοχή η οποία υπέστη μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές του 2007 και θα πραγματοποιήσει συνάντηση (στο Καταφύγιο Μπάφι) με εκπροσώπους περιβαλλοντικών ΜΚΟ, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, στην περιοχή της Ψυτάλλειας. Την Παρασκευή 8/4, ο κ. Potočnik θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νεολαίας. Στη συνέχεια, ο Επίτροπος Janez Potočnik και η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, αρμόδια για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία, θα συναντηθούν με εκπροσώπους φορέων, περιβαλλοντικών ΜΚΟ και ΜΜΕ, σε κοινή ενημερωτική συνάντηση με θέμα τη ρύπανση της Μεσογείου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, το πρόγραμμα επίσκεψης του κ. Επιτρόπου περιλαμβάνει  κοινή συνάντηση  με τους Υπουργούς  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση και θα ολοκληρωθεί με εθιμοτυπική συνάντηση του κ. Potočnik με τον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Επίτροπο John Dalli μπορείτε να αναζητήσετε από την ηλεκτρονική διεύθυνση

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/dalli/index_en.htm

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Επίτροπο Janez Potočnik μπορείτε να αναζητήσετε από την ηλεκτρονική διεύθυνση

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/potocnik/index_en.htm

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.