Δια Βίου Μάθηση και Εθελοντισμός – Διαθεματική Εκδήλωση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος, 2011 | Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα  διοργανώνουν, στις 15 Δεκεμβρίου 2011, διαθεματική εκδήλωση για τον Εθελοντισμό και τη δια βίου Μάθησηστην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε τον Μάρτιο του 2011 την εκστρατεία επικοινωνίας για το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011 με το σλόγκαν «Γίνε εθελοντής! Η προσφορά σου είναι σημαντική». Με το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού (ΕΕΕ) 2011, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει τη σημασία του εθελοντισμού για τη δημιουργία μιας δημοκρατικότερης, πιο υπεύθυνης κοινωνίας  με ευαισθησίες.

Στην εκδήλωση θα δοθεί η ευκαιρία τόσο στους εθελοντές όσο και στις εθελοντικές οργανώσει να αναδείξουν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς. Στην αίθουσα, όπου θα λειτουργούν 25 θεματικά περίπτερα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ενημερωθούν για τις δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων στον τομέα της δια βιου Μάθησης. Σε θεματικά Περίπτερα θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι φορέων που υλοποιούν πολιτικές και προγράμματα σχετικά με την εκπαίδευση, την απασχόληση και τον εθελοντισμό στην Ελλάδα, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι επισκέπτες των περιπτέρων θα μπορούν να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό σχετικά με τους τομείς που προαναφέρθηκαν.

Στο κοινό Περίπτερο της  Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα διατίθεται προς τους επισκέπτες ενημερωτικό υλικό με σκοπό την καλύτερη και πληρέστερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κεντρικό άξονα τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. (1981-2011).

Κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 15:30, στην αίθουσα «Δ7» της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τη Διοίκηση της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ενώ θα συμμετέχουν ενεργά το ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, η Εθνική Μονάδα του Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση και ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας για το «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011».

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή του συγκροτήματος NIGMA.

Είσοδος Ελεύθερη

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

– Προσέλευση: 13:30-15:30
– Επίσημα εγκαίνια, χαιρετισμοί : 15:30-16:00
– Key note speech : 16:00- 16:30
– Ώρες λειτουργίας Περιπτέρων :  13:30-20:30

Τα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν:

17:00- 17:45 : Επιδαπέδιο παιχνίδι Planetbook (ΚΕΑΝ)
18:00- 18:30 : Μουσικές γέφυρες (Ε.Κ.Ψ & Ψ.Υ. )
18:45- 19:45 : Πες το με εικόνες (Καρπός)
20:00- 20:45 : Ήμουν και εγώ Erasmus (ESN)
21:00- τέλος: Συναυλία ( Nigma)

Ζωγραφική Poster –  παράλληλα σε όλα τα περίπτερα (Ευρωπαϊκή Έκφραση)

Videoπροβολή υλικού από τις εθελοντικές οργανώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.