Δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση της Οδηγίας για το χρόνο εργασίας

Παρασκευή, 5 Δεκέμβριος, 2014 | Top Post

Ξεκίνησε στις αρχές αυτής της εβδομάδας τη δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση για την αναθεώρηση της Οδηγίας για το χρόνο εργασίας.

Η εν λόγω Οδηγία αποβλέπει στον καθορισμό ελάχιστων προτύπων, κοινών σε όλα τα κράτη μέλη, για την προστασία των εργαζομένων από κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια λόγω υπερβολικού ή ακατάλληλου ωραρίου εργασίας και λόγω ανεπαρκούς χρόνου για ανάπαυση και ανάκτηση δυνάμεων μετά την εργασία. Στόχος της διαβούλευσης είναι να εξετάσει ποιες αλλαγές του ισχύοντος νομικού πλαισίου θα ήταν ενδεχομένως αναγκαίες για να καταλήξει σε κανόνες για τον χρόνο εργασίας που να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των εργαζομένων, των επιχειρηματιών, των δημόσιων υπηρεσιών και των καταναλωτών σε ολόκληρη την ΕΕ.

Οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους, συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο, μέχρι τις 15 Μαρτίου 2015.

Οι εισηγήσεις που θα συγκεντρωθούν θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο.  Συμβουλευτείτε την ειδική δήλωση περί απορρήτου που επισυνάπτεται στο έγγραφο διαβούλευσης για να ενημερωθείτε σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά σας δεδομένα και οι απαντήσεις σας στο ερωτηματολόγιο.

Μάθετε περισσότερα

Ιστοσελίδα της δημόσιας διαβούλευσης

Έγγραφο της διαβούλευσης

Ειδική δήλωση περί απορρήτου

Πληροφορίες για την Οδηγία για το χρόνο εργασίας

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.