Ενημερωτική ημερίδα παρουσίασης του Προγράμματος «Πολιτισμός 2007-2013»

Τρίτη, 14 Ιούνιος, 2011 | Εκδηλώσεις

Το Πρόγραμμα «Πολιτισμός 2007-13» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιδιώκει την ανάδειξη του πολιτιστικού χώρου, ο οποίος είναι κοινός για τους Eυρωπαίους πολίτες και βασίζεται στην κοινή πολιτιστική κληρονομιά, μέσω της ανάπτυξης συνεργατικών δραστηριοτήτων μεταξύ πολιτιστικών παραγόντων από τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, με σκοπό να ενθαρρύνει τη δημιουργία ευρωπαϊκής ιθαγένειας.

Το Πρόγραμμα έχει τρεις ειδικούς στόχους:

– την ενθάρρυνση της διακρατικής κινητικότητας των εργαζομένων στον τομέα του πολιτισμού

– την ενίσχυση της διακρατικής κυκλοφορίας των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών έργων και προϊόντων και

– την ενθάρρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου

Στο πλαίσιο της προώθησης του Προγράμματος «Πολιτισμός 2007-13», το Πολιτιστικό Σημείο Επαφής της Ελλάδας διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης των πολιτιστικών φορέων, δημοσίων και ιδιωτικών, καθώς και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα, στις 24 Ιουνίου 2011, στο ξενοδοχείο Royal Olympic Athens (Αθ. Διάκου 28-34, T.Κ. 11743 – ΑΘΗΝΑ).

Στην ημερίδα θα παραβρεθεί εκπρόσωπος του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA), του φορέα διαχείρισης του Προγράμματος «Πολιτισμός 2007-13», που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών οργανισμών που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα. Θα γίνει, επίσης, και παρουσίαση του Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ccp.culture.gr.

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.